سه شنبه ۴ ثور ۱۴۰۳
صفحه نخست / اقتصاد / راه ابریشم و اهمیت حیاتی آن

راه ابریشم و اهمیت حیاتی آن

کابل دو روز پیش شاهد نشست مقامات چینی و حکومت افغانستان بود. این نشست مشورتی زیرنام «یک کمربند، یک راه» به‌ ابتکار سفارت چین در کابل و مرکز مطالعات استراتژیک وزارت امور خارجه‌ افغانستان برگزار شده بود مقام‌های چینی تمایل کشورشان ‌را  به همکاری با حکومت افغانستان اعلام نمودند. مقامات چینی گفته‌اند که کشور چین در نظر دارد تا در پهلوی کمک به‌ ساخت و ساز و احیای جاده‌ی‌ ابریشم، برنامه جدید اقتصادی به‌منظور بهبود وضعیت اقتصادی کشورهای منطقه در مسیر جاده ابریشم را نیز راه‌اندازی کند.

یوجینگ، سفیر چین در کابل، با توجه به‌ اهمیت حیاتی و اقتصادی راه ابریشم  گفت: «زمانی‌که اجرای برنامه یک کمربند، یک‌ راه‌ را روی ‌دست می‌‌گیریم، دولت چین با استفاده از مشوره‌‌‌هایی که با حکومت افغانستان انجام می‌دهد، این برنامه را می‌خواهد تطبیق کند. این یک برنامه جامع است و تمام کشورهایی که در مسیر جاده ابریشم قرار دارند، در آن دخیل هستند و تنها مربوط به چین نیست.»

مهمترین نکته که در صحبت‌های سفیر چین برجسته شد موقعیت حیاتی افغانستان بود که در مسیر جاده ابریشم قرار دارد. وی گفت: بدون درنظر گرفتن افغانستان، کشورهای منطقه نمی‌ توانند از فرصت‌های افتصادی منطقه به صورت درست آن استفاده کنند. در پیوند به این موضوع وی تاکید نمود که برنامه یک کمربند، یک راه برنامه عادی نیست و در برگیرنده‌ شش جنبه از همکاری های بسیار مهم منطقه‌ای می باشد.»IMAGE635829218040245838

مسیر راه ابریشم برای چین از سوی آگاهان، مهم خوانده شده است. چین از طریق این جاده می‌تواند به‌ بازارهای جدید در کشورهای آسیایی و اروپایی دست‌ یابد. جاده ابریشم می‌تواند از طریق افغانستان، کشورهای آسیای میانه را با آسیای جنوبی و هم‌چنین آسیای شرقی و غربی را با کشورهای اروپایی وصل کند. موقعیت جغرافیایی افغانستان برای وصل ‌‌کردن کشورها اهمیت خاصی دارد و این موقعیت می‌تواند به‌ بهبود وضعیت اقتصادی در آسیا و اروپا کمک کند؛ موضوعی که در صحبت‌های سفیر چین در سمینار متذکره مطرح گردید.

احداث خط آهن میان چین و افغانستان یکی از موارد دیگری بود که از سوی سفیر چین در کابل خبر داده شد. وی گفت که این خط آهن به زودی به شهر مزارشریف در شمال کشور وصل خواهد شد. با احداث این خط آهن، اموال تجارتی چین وارد بازارهای افغانستان خواهد شد. یوجینگ، سفیر کشور چین در کابل، افزود که در حال حاضر حجم مبادلات کالاهای تجارتی بین افغانستان و چین سالانه به یک میلیارد دالر می‌رسد و با احداث این خط آهن، بیشتر خواهد شد.

کشور چین یکی از کشورهای قدرتمند اقتصادی جهان است. این کشور تلاش دارد برای دستیابی به‌‎ بازارهای آسیایی و کشورهای خلیجی راه‌های مناسبی را جستجو کند. به‌همین منظور، این کشور، بر ساخت راه ابریشم که چین را از افغانستان به اروپا می‌رساند، تاکید دارد. گفته می‌شود که برنامه «یک کمربند، یک راه‌» در سال ۲۰۱۳ توسط شی‌جینگ پینگ، رییس‌جمهور چین طرح شده بود. وصل شدن افغانستان با چین از طریق راه ابریشم، اهمیت افغانستان را برای چینی ها بالا می برد. راه ابریشم برعلاه این‌که ارتباطات تجاری را  میان چین و افغانستان سهل و آسان می سازد، باعث تحکیم اقتصاد و امنیت در کشور نیز خواهد شد.

قرار است داکتر عبدالله عبدالله، رییس اجراییه حکومت وحدت ملی تا کم‌تر از ده روز دیگر به چین سفر کند و در آن‌جا، یک تفاهم‌نامه همکاری در عرصه‌های گسترش روابط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و امنیتی، میان افغانستان و چین را به امضا برساند.

کنشکا محجوب

Print Friendly, PDF & Email

همچنان ببینید

بازگشایی نخستین کارخانۀ سمنت افغانستان پس از ۲۰ سال

کارخانه تولید سمنت جبل سراج پس از ۲۰ سال رکود، روز سه شنبه ۱۷ حمل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *