ملامنصور جانشین ملاعمر در اثر حملات هواپیماهای بدون سرنشین ایلات متدحدۀ امریکا در بلوچستان پاکستان کشته شد.
در خبر نامهیی که از سوی دفتر مطبوعاتی ریاست اجرائیه افغانستان، به تاریخ ۲ جوزا سال روان به نشر رسیده است می رساند که ملاختر منصور در عملیات هواپیماهای بدون سرنشین نیروهای ایالات متحده امریکا کشته شده است.
پس از مرگ ملاعمر رهبر بلامنازعه طلبان ملا اختر منصور سکان رهبری این گروه دهشت افگن را به عهده گرفت. جاگزینی ملا اختر سبب شد تا گروه طالبان به دو بخش متخاصم تقسیم شوند. گروهی از طلبان پسر ارشد ملاعمر را شایسته جاگزینی ملا عمر می دانستند و گروه دیگر در تبانی با شورای کویته ملا اختر را رهبر طالبان انتخاب کردند.
با گذشت مدت کوتاهی ملامنصور دچار درگیریهای درونی با دیگر گروههای دهشت افگن طالبانی شد این درگیری ها سبب شد تا ملا منصور زخم بردارد و در شفاخانه های کویته مداوا گردد. گمانههای وجود دارد که جنگ میان ملا منصور و عبدالله سرحدی بیشتر از این که برخواسته از مخالفتهای درونی این گروه دهشت افگن باشد برخواسته از منافع پاکستان می باشد. در آن هنگام باورها چنین بود که ملا اختر منصور پاکستان را دور زده می خواهد با کشور ایران هم دست شود و این سبب گردید تا پاکستان تصمیم بگیرد تا اختر منصور را از میان بردارد.
از آغاز جا نشینی ملا منصور در میان حکومتداران کشور خوشبینیهای نسبت به گفت و گوهای صلح وجود داشت و آنها می پنداشتند که ممکن با انتخاب منصور روند صلح تسریع شود و منصور حاضر گردد تا دست از سلاح کشیده به پروسه صلح به پیوندد اما دیری نگذشت که امیدهای حکومتداران به یاس مبدل شد و حملات دهشت افگانانه در کشور تشدید یافت و چندین حمله خون بار شهر کابل را در هم کوبید و هزاران شهروند این کشور را به گلیم سوگ نشاند.
بر اساس خبرنامه مزبور، کشته شدن ملا منصور فرصت جدیدی است برای سربازان تا از جنگ، دهشتافگنی و کشتن مردم دست کشیده و از خاک بیگانهگان به کشور برگردند و شامل پروسه صلح کردند. این اظهارات ریاست اجرائیه حکومت وحدت ملی در حالی صورت می گیرد که بیشتر مردم به این پندارند که ممکن این بار نیز ملا اختر منصور از حلقه سربازان نیابتی پاکستان خارج شده برای خود حامی دیگری دست و پا می کرده است که مورد حمله ایالات متحده امریکا در تبانی با پاکستان قرار گرفته است.
ملا اختر منصور در حالی در خاک پاکستان کشته می شود که دیپلوماتان این کشور در نشست چهار جانبه ( افغانستان، پاکستان، ایلات متحده امریکا و چین) اذعان کرده بودند که پاکستان هیچگونه نفوذ بر گروه طلبان ندارد.
ناگفته نباید گذاشت که اختر منصور دومین رهبر ارشد طالبان افغانستانی است که در خاک پاکستان کشته می شود.
همچنان ببینید
از کشتار جمعی کابل تا حادثۀ مشکوک قندهار
حوادث کابل و قندهار، هلمند و ننگرهار مایۀ تأثر عمیق است. در حملات دو روز …